Są Octavie ciężarowe ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Carey2009
    Classic
    • 2009
    • 12

Są Octavie ciężarowe ?

no to mnie nie bedzie

[ Dodano: Nie 23 Lis, 08 23:57 ]
    foch
    ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... Octavia
  • zero7
    Classic
    • 2008
    • 39

Są Octavie ciężarowe ?

Witam.

Może ktoś się orientuje, czy można kupić nową Octavię w wersji ciężarowej (takiej, która spełnia wszystkie wymogi ustawy o VAT odnośnie odliczeń itd.)?

pozdrawiam
    Mariusz

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Obecnie tylko Skoda Praktik oraz Fabia VAN.

Chyba jeszcze w ubieglym roku mozna bylo kupic 2 osobowa Octavie Tour VAN.

A tak pozostaje kupic zwykla odliczyc 6000zl VAT, a paliwo rozliczac na Zuka ktory stoi na parkingu :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• zero7
        Classic
        • 2008
        • 39

Zamieszczone przez Maicroft
        Obecnie tylko Skoda Praktik oraz Fabia VAN.

Chyba jeszcze w ubieglym roku mozna bylo kupic 2 osobowa Octavie Tour VAN.

A tak pozostaje kupic zwykla odliczyc 6000zl VAT, a paliwo rozliczac na Zuka ktory stoi na parkingu :roll:

tak mi się właśnie wydawało, że widziałem gdzieś na necie TOUR-a Van
        szkoda że nie ma takiej wersji O2

Komentarz

• Tomcio
          Ambiente
          • 2008
          • 162
          • Opel

Ja mam O1 Tour Kombi kupioną 26 lutego z wyprzedaży 2007 w InterAuto w Krakowie.

Komentarz

• pleban
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 580

tylko, że teraz Żuki, Tarpany i wsio podobne poszło strasznie w górę, choćby i na cegłach stało :diabelski_usmiech
            była O1 1,6 102 KM
            była O1 1,9 TDI 90 KM
            była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
            był Citroen Berlingo 1,6 HDI
            jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• zero7
              Classic
              • 2008
              • 39

Zamieszczone przez Tomcio
              Ja mam O1 Tour Kombi kupioną 26 lutego z wyprzedaży 2007 w InterAuto w Krakowie.
              a jak będzie z "uosobowieniem" jej później?, dostałeś tylną kanapę, roletę itd. ?

ps
              ile trzeba nią jeździć jako ciężarówką aby Urząd Skarbowy się nie czepiał?

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

Masz Tour kombi czy Tour kombi VAN?
                TDI 205PS

Komentarz

• cook
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 181

9 osób albo 3,5 tony
                  Zgodnie z art. 5a pkt 19 updof samochód osobowy to pojazd samochodowy o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 tony, konstrukcyjnie przeznaczony do przewozu nie więcej niż 9 osób łącznie z kierowcą, z wyjątkiem:

* a) pojazdu samochodowego mającego jeden rząd siedzeń, który oddzielony jest od części przeznaczonej do przewozu ładunków ścianą lub trwałą przegrodą, klasyfikowanego na podstawie przepisów prawa o ruchu drogowym do podrodzaju: wielozadaniowy, van,
                  * b) pojazdu samochodowego mającego więcej niż jeden rząd siedzeń, które oddzielone są od części przeznaczonej do przewozu ładunków ścianą lub trwałą przegrodą i w którym długość części przeznaczonej do przewozu ładunków, mierzona po podłodze od najdalej wysuniętego punktu podłogi pozwalającego postawić pionową ścianę lub trwałą przegrodę pomiędzy podłogą a sufitem do tylnej krawędzi podłogi, przekracza 50 proc. długości pojazdu; dla obliczenia proporcji, o której mowa w zdaniu poprzednim, długość pojazdu stanowi odległość pomiędzy dolną krawędzią przedniej szyby pojazdu a tylną krawędzią podłogi części pojazdu przeznaczonej do przewozu ładunków, mierzona w linii poziomej wzdłuż pojazdu pomiędzy dolną krawędzią przedniej szyby pojazdu a punktem wyprowadzonym w pionie od tylnej krawędzi podłogi części pojazdu przeznaczonej do przewozu ładunków,
                  * c) pojazdu samochodowego, który ma otwartą część przeznaczoną do przewozu ładunków, d) pojazdu samochodowego, który ma kabinę kierowcy i nadwozie przeznaczone do przewozu ładunków jako konstrukcyjnie oddzielne elementy pojazdu,
                  * e) pojazdu samochodowego będącego pojazdem specjalnym w rozumieniu przepisów prawa o ruchu drogowym o przeznaczeniach wymienionych w załączniku nr 9 do ustawy o VAT (agregat elektryczny i spawalniczy, bankowóz, pojazd do prac wiertniczych, koparka, koparkospycharka, ładowarka, pojazd do oczyszczania dróg, podnośnik do prac konserwacyjno-montażowych, pojazdy pomocy drogowej i do zimowego utrzymania dróg, żuraw samochodowy).

żródło: Rzzeczpospolita/Dobra Firma 14.06.07

Tak to wygląda w ustawie o VAT, tak więc pozostaje tylko Tour Van Kombi w necie znalazłem w ofercie promocyjnej za 55270Pln lub Żuk.
                  Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Wyciagne temat

Wersja ciężarowa Premia (dwuosobowa). . . . . . . . . . . . . 2 100 zł

Mozna chyba zamowic do kazdej OI Tour

Jakos mi to umknelo kiedys
                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...